Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Er du familiemedlem, ven eller faglig netværksperson, kan du finde hjælp her på hjemmesiden

Det er meget forskelligt, hvordan krise og sorg bearbejdes ved selvmord. Nogle mennesker har behov for professionel hjælp, andre har brug for et frivilligt netværk, viden og opmærksomhed på egne reaktioner. Alle har brug for omsorg og støtte.

Som efterladt efter selvmord kan du altid henvende dig til NEFOS for at få rådgivning. Uanset din alder og hvem du har mistet. Uanset hvor længe det er siden, du har mistet. 

Vi tilbyder rådgivning pr. telefon, mail eller personligt møde med en af vores rådgivere i alle regioner.

Enkelte efterladte efter selvmord kan nøjes med én henvendelse, andre har brug for flere kontakter over telefonen eller via mail. Se kontaktoplysninger nedenfor.

Skriftlig rådgivning

Har du nemmere ved at skrive end at tale om selvmordet, eller foretrækker du blot skriftlig rådgivning, tilbyder vi også denne mulighed over e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vi reagerer inden for 3 hverdage, hvis vi har modtaget en sms/mail fra dig.

Individuelle forløb

Oplever du ikke rådgivning og støtte over telefon eller mail som tilstrækkelig for dig som selvmordsramt, er der mulighed for en mere målrettet individuel samtale.

Individuelle forløb planlægges i samarbejde mellem den selvmordsramte og den frivillige professionelle rådgiver og foregår overvejende i de større byer i regionerne.

Hjemmebesøg

I Region Syddanmark og i Region Midtjylland er der mulighed for hjemmebesøg

  • når det drejer sig om børn, der er efterladte efter selvmord – læs mere her
  • når det drejer sig om gangbesværede ældre, der er efterladte efter selvmord – læs mere her
Samtalegrupper

NEFOS etablerer professionelt ledede samtalegrupper, hvor der kan hentes støtte og styrke i et struktureret samvær med andre selvmordsramte – læs mere her.

Seneste nyt

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.
Kontakt os pr. mail eller telefon

Vi reagerer inden for 3 hverdage og kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig. Responstiden sikrer, at vi både har tid til vores igangværende samtaler og til at besvare udefra kommende henvendelser.

Du kan også skrive direkte til os ved at klikke her Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon til hovedkontoret: tlf. 6312 1226 mandag-fredag kl. 09.00-13.00.

Medlemsbidrag og gavebeløb

Vi vil gerne have medlemmer i NEFOS, Du kan støtte vores arbejde. Medlems kontingent pr år er: 100 kr. for studerende/pensionister, 200 kr for øvrige enkeltpersoner og 300 kr. for familier (husk at skrive navnene på alle familiemedlemmer ind i tekstfeltet) klik her for at melde dig ind.


Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Midtjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184
Liselotte Kragh: 6165 5483

Nordjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184

Hele Landet

Hovedkontoret: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00


Yderlige info

Er du fagperson, og har du brug for råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Er du journalist, er du velkommen til at rette henvendelse til os via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af bestyrelsesformanden eller faglig leder.

Nyheder på mail


Etik

NEFOS opretter samtalegrupper for efterladte efter selvmord ud fra følgende præmisser:

  • Deltagerne er berørt af samme type tab
  • 4-8 personer i gruppen
  • Gruppen ledes af en professionel rådgiver og en medarbejder hos NEFOS
  • Alle har tavshedspligt
  • Oplever vi, at vores hjælp er utilstrækkelig, henviser vi til andre professionelle, fx psykologer, som vi har et godt samarbejde med
Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.