Et netværk for mennesker der er ramt af andres selvmordshandlinger

Er du efterladt efter selvmord, kan du finde hjælp her

Det er meget forskelligt, hvordan krise og sorg bearbejdes ved selvmord. Nogle mennesker har behov for professionel hjælp, andre har brug for et frivilligt netværk, viden og opmærksomhed på egne reaktioner. Alle har brug for omsorg og støtte.

Som efterladt efter selvmord kan du altid henvende dig til NEFOS via mail eller telefon for at få gratis rådgivning. Uanset din alder og hvem du har mistet, og uanset hvor længe det er siden, du har mistet. 

Telefon: 6312 1226
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Når du kontakter NEFOS, finder vi sammen ud af, hvordan rådgivningen bedst kan fungere for dig. Her på siden kan du få et overblik over, hvilke muligheder der er for rådgivning i NEFOS. Enkelte efterladte efter selvmord kan nøjes med én henvendelse, andre har brug for flere kontakter over telefon, virtuelt møde eller fysisk møde.

 Rådgivning over telefon

Telefonisk rådgivning er for dig, der har svært ved at møde fysisk op, eller blot foretrækker at få rådgivning over telefonen. Alt efter hvad du har brug for, kan der være tale om én eller flere samtaler, hvor en frivillig rådgiver fra NEFOS ringer dig op og rådgiver og støtter dig.

Virtuel rådgivning

Det er også muligt at få rådgivning og støtte på et virtuelt møde over f.eks. zoom. Virtuel rådgivning kan være godt, hvis du ikke har mulighed for at møde fysisk op til en samtale, eller hvis det passer dig bedre, at mødes virtuelt.

Individuelle forløb med fysiske møder

Oplever du ikke telefonisk eller virtuel rådgivning og støtte som tilstrækkeligt for dig som efterladt, er der mulighed for en mere målrettet individuel samtale, hvor du mødes med en rådgiver.

Individuelle samtaleforløb planlægges i samarbejde mellem dig som efterladt og den frivillige rådgiver, og foregår overvejende i de større byer i regionerne.

Samtalegrupper

I NEFOS har vi også professionelt ledede samtalegrupper for efterladte. Grupperne giver mulighed for at hente støtte og styrke i et struktureret samvær med andre selvmordsramte – læs mere her

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der har mistet til selvmord. 

NEFOS tilbyder op 5 gratis rådgivningssamtaler med en frivillig rådgiver og der er også mulighed for samtalegruppe.

NEFOS arbejder for at skabe opmærksomhed om de efterladtes vilkår uanset og behovet for hjælp og støtte i den akutte krisesituation og i den efterfølgende sorgbearbejdning, uanset alder

.Kontakt NEFOS

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon. 

Hvis vi ikke kan tage telefonen er du velkommen til at lægge en besked med dit navn, dit telefonnummer og hvornår du har ringet, og så kontakter vi dig. 

Telefon: 6312 1226
Telefontid: Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder: