Et netværk for mennesker der er ramt af andres selvmordshandlinger

 NEFOS tilbyder samtalegrupper for pårørende og efterladte

Hvad er en samtalegruppe?

Hos NEFOS kan du komme med i et samtalegruppeforløb, hvor to gruppeledere faciliterer dit møde med ligesindede. Vores samtalegrupper sammensættes ud fra idéen om, at personer der har været udsat for sammenlignelige selvmordshandlinger i deres netværk, kan finde støtte i at mødes. Det være sig for eksempel forældre der har mistet et barn/bonusbarn og voksne der har mistet en partner eller forældre.
Når deltagerne i samtalegrupperne har mulighed for at spejle sig i hinandens oplevelser og tanker, er det vores erfaring, at gruppen giver dem anvendelige redskaber og afklaring til at komme videre i tilværelsen. Ofte vil den enkelte føle sig alene og isoleret med sin sorg og sine frustrationer. At mødes med andre, der oplever samme problemstillinger, kan være det, der giver lindring og inspiration til brugbare mestringsstrategier. 

Hvordan fungerer samtalegruppen?

Pårørende og efterladte har forskellige behov og placeres derfor aldrig i samme gruppe. Der tages i sammensætningen af grupperne også hensyn til alder.

Alle samtalegrupper i NEFOS mødes 2 timer hver anden uge, i et forløb på 8 gange. Det er vigtigt at understrege, at vi er et rådginingtilbud og ikke terapeutisk tilbud. En gruppe består af minimum 5 og maksimalt 8 personer. Der er altid tilknyttet to frivillige rådgivere/gruppeledere fra NEFOS, som sikrer et forløb, hvor alle deltagere i gruppen får plads og hvor den enkelte deltager kan føle tryg. Det er selvfølgeligt tavshedspligt for både deltagere og gruppelederne. 

Før gruppen starter inviteres du til en telefonisk forsamtale for at forventningsafstemme og udrede dine behov. Hvis du allerede har været i et individuelt forløb i NEFOS, er det ikke sikkert, at du behøver yderligere samtale inden gruppestart. Alle grupper afholdes på hverdage og oftest i tidsrummet 17.00-19.00 eller 19.00-21.00

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 gratis samtaler med en frivillig rådgiver og der er også mulighed for samtalegrupper med opstart forår og efterår. 

Vi har mulighed for at tilbyde individuelle samtaler og samtalegrupper i alle regioner, alternativt individulle samtaler telefonisk.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon. 

Hvis vi ikke kan tage telefonen er du velkommen til at lægge en besked med dit navn, dit telefonnummer og hvornår du har ringet, og så kontakter vi dig. 

Telefon: 6312 1226
Telefontid: Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail