Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

NEFOS tilbyder hjælp og støtte i en samtalegruppe

Hos NEFOS kan du blive deltager i et gruppesamtaleforløb, hvor gruppen bliver sammensat ud fra en ide om, at personer der har været udsat for sammenlignelige selvmordshandlinger i deres netværk kan finde støtte og få anvendelige redskaber og dermed afklaring til at komme videre i tilværelsen. Ofte vil den enkelte føle sig alene og isoleret i sin sorg, hvor det at møde andre med samme problemstillinger kan være det, der giver lindring og inspiration til brugbare mestringsstrategier.

Hvad er en samtalegruppe?

NEFOS tilbyder to forskellige slags samtalegrupper:

  • en gruppe for dig, der har oplevet, at et familiemedlem eller en nær ven har begået selvmord
  • og en gruppe for dig, der er pårørende til en person, der truer med eller taler om selvmord, eller som har skadet sig selv uden at dø af det

Pårørende og efterladte har forskellige behov og kommer derfor aldrig i samme gruppe. Der vil i sammensætning af grupperne også blive taget hensyn til alder.

En gruppe består som minimum af 4 og maksimalt 8 personer. Der vil være tilknyttet to gruppeledere fra NEFOS, som sikrer forløb, hvor alle i gruppen får plads, og som samtidig er garanter for, at den enkelte ikke udsættes for følelsesmæssige overgreb. Det er en selvfølge, at tavshedspligten er en del af gruppesamtalerne.

Gruppen mødes 2 timer hver anden uge over 8-10 gange. Før gruppen starter, inviteres du til en forsamtale for at forventningsafstemme og udrede dine behov. Alle grupper vil blive afholdt på hverdage, oftest i tidsrummet 17.00-19.00 eller 19.00-21.00.

OBS: En samtalegruppe er IKKE en sorggruppe, ej heller en selvhjælpsgruppe eller hyggelige møder mellem venner.

Seneste nyt

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.
Kontakt os pr. mail eller telefon

Vi reagerer inden for 3 hverdage og kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig. Responstiden sikrer, at vi både har tid til vores igangværende samtaler og til at besvare udefra kommende henvendelser.

Du kan også skrive direkte til os ved at klikke her Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon til hovedkontoret: tlf. 6312 1226 mandag-fredag kl. 09.00-13.00.

Medlemsbidrag og gavebeløb

Vi vil gerne have medlemmer i NEFOS, Du kan støtte vores arbejde. Medlems kontingent pr år er: 100 kr. for studerende/pensionister, 200 kr for øvrige enkeltpersoner og 300 kr. for familier (husk at skrive navnene på alle familiemedlemmer ind i tekstfeltet) klik her for at melde dig ind.


Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Midtjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184
Liselotte Kragh: 6165 5483

Nordjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184

Hele Landet

Hovedkontoret: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00


Yderlige info

Er du fagperson, og har du brug for råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Er du journalist, er du velkommen til at rette henvendelse til os via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af bestyrelsesformanden eller faglig leder.

Nyheder på mail


Etik

NEFOS opretter samtalegrupper for efterladte efter selvmord ud fra følgende præmisser:

  • Deltagerne er berørt af samme type tab
  • 4-8 personer i gruppen
  • Gruppen ledes af en professionel rådgiver og en medarbejder hos NEFOS
  • Alle har tavshedspligt
  • Oplever vi, at vores hjælp er utilstrækkelig, henviser vi til andre professionelle, fx psykologer, som vi har et godt samarbejde med
Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.