Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

NEFOS tilbyder hjælp og støtte i en samtalegruppe

Hos NEFOS kan du blive deltager i et gruppesamtaleforløb, hvor gruppen bliver sammensat ud fra en ide om, at personer der har været udsat for sammenlignelige selvmordshandlinger i deres netværk kan finde støtte og få anvendelige redskaber og dermed afklaring til at komme videre i tilværelsen. Ofte vil den enkelte føle sig alene og isoleret i sin sorg, hvor det at møde andre med samme problemstillinger kan være det, der giver lindring og inspiration til brugbare mestringsstrategier.

Hvad er en samtalegruppe?

NEFOS tilbyder to forskellige slags samtalegrupper:

Pårørende og efterladte har forskellige behov og kommer derfor aldrig i samme gruppe. Der vil i sammensætning af grupperne også blive taget hensyn til alder.

En gruppe består som minimum af 4 og maksimalt 8 personer. Der vil være tilknyttet to gruppeledere fra NEFOS, som sikrer forløb, hvor alle i gruppen får plads, og som samtidig er garanter for, at den enkelte ikke udsættes for følelsesmæssige overgreb. Det er en selvfølge, at tavshedspligten er en del af gruppesamtalerne.

Gruppen mødes 2 timer hver anden uge over 8-10 gange. Før gruppen starter, inviteres du til en forsamtale for at forventningsafstemme og udrede dine behov. Alle grupper vil blive afholdt på hverdage, oftest i tidsrummet 17.00-19.00 eller 19.00-21.00.

OBS: En samtalegruppe er IKKE en sorggruppe, ej heller en selvhjælpsgruppe eller hyggelige møder mellem venner.

Seneste nyt

  • Gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram

    Gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65 år Det nu er muligt at deltage i et gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65...

    Læs mere ...

Nyttige links

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.