Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Efter selvmordsforsøg - om samtalegrupper for pårørende

Er du pårørende til en person, der taler om eller har forsøgt selvmord, kan du hos NEFOS blive deltager i et gruppesamtaleforløb sammen med andre, der har oplevet lignende hændelser i deres netværk.

Det er NEFOS´ erfaring, at disse forløb i særlig grad formår at hjælpe og støtte deltagerne i bestræbelsen på at finde tilbage til en mere afklaret hverdag, hvor sorgen eller frygt for gentagelser bliver til at bære.

Vi starter nye grupper 2 gange årligt, i perioden 15. september til 15. oktober og i perioden 15. februar til 15. marts. Kontakt os, hvis du overvejer at være med i en gruppe nu eller på sigt.

Når vi etablerer samtalegrupper, tager vi udgangspunkt i den enkeltes behov. Derfor er grupperne sammensat på en sådan måde, at man møder nogen, der er konfronteret med udfordringer og behov, der ligner ens egne. Det vil sige, at en gruppe kan bestå af forældre som pårørende til personer, der har foretaget en selvmordshandling,  eller søskende til en person, der truer med eller har forsøgt selvmord. Vi vil aldrig etablere en gruppe, hvor fx både pårørende til selvmordstruede ægtefæller og forældre til en selvmordstruet ung deltager. 

Er du interesseret, så skriv en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller ring til en koordinator i dit geografiske område. Hvis du vil og kan transportere dig, kan du deltage i hvilken by, du ønsker det, hvis der i denne by er en gruppe for pårørende.

OBS: En samtalegruppe er IKKE en sorggruppe, ej heller en selvhjælpsgruppe eller hyggelige møder mellem venner.

Du kan her læse om andres erfaringer med at deltage i samtalegrupper efter selvmord:

Udskriv Email

Nyheder på mail