Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Efter selvmordsforsøg - om samtalegrupper for pårørende

Er du pårørende til en person, der taler om eller har forsøgt selvmord, kan du hos NEFOS blive deltager i et gruppesamtaleforløb sammen med andre, der har oplevet lignende hændelser i deres netværk.

Det er NEFOS´ erfaring, at disse forløb i særlig grad formår at hjælpe og støtte deltagerne i bestræbelsen på at finde tilbage til en mere afklaret hverdag, hvor sorgen eller frygt for gentagelser bliver til at bære.

Vi starter nye grupper 2 gange årligt, i februar og september

Er du interesseret, så skriv en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Du kan deltage i hvilken som helst by, du ønsker, hvis der i denne by er en gruppe for pårørende.

Når vi etablerer samtalegrupper, tager vi udgangspunkt i den enkeltes behov. Derfor er grupperne sammensat på en sådan måde, at man møder nogen, der er konfronteret med udfordringer og behov, der ligner ens egne. Det vil sige, at en gruppe kan bestå af forældre som pårørende til personer, der har foretaget en selvmordshandling,  eller søskende til en person, der truer med eller har forsøgt selvmord. Vi vil aldrig etablere en gruppe, hvor fx både pårørende til selvmordstruede ægtefæller og forældre til en selvmordstruet ung deltager. 

Er du interesseret, så skriv en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller ring til en koordinator i dit geografiske område. Hvis du vil og kan transportere dig, kan du deltage i hvilken by, du ønsker det, hvis der i denne by er en gruppe for pårørende.

OBS: En samtalegruppe er IKKE en sorggruppe, ej heller en selvhjælpsgruppe eller hyggelige møder mellem venner.

Du kan her læse om andres erfaringer med at deltage i samtalegrupper efter selvmord:

Seneste nyt

  • Gruppeforløb i NEFOS

    Mange har allerede tilmeldt sig gruppeforløb i NEFOS, og nu går vi alle og venter på en lempelse af regeringens forsamlings-restriktioner. I vores grupper har vi normalt 5-8...

    Læs mere...

Nyttige links

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.