Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.
  • Overskrift

NEFOS tilbyder hjælp og støtte i en samtalegruppe

Hos NEFOS kan du blive deltager i et gruppesamtaleforløb, hvor gruppen bliver sammensat ud fra en ide om, at personer der har været udsat for sammenlignelige selvmordshandlinger i deres netværk kan finde støtte og få anvendelige redskaber og dermed afklaring til at komme videre i tilværelsen. Ofte vil den enkelte føle sig alene og isoleret i sin sorg, hvor det at møde andre med samme problemstillinger kan være det, der giver lindring og inspiration til brugbare mestringsstrategier.

Hvad er en samtalegruppe?

NEFOS tilbyder to forskellige slags samtalegrupper:

  • en gruppe for dig, der har oplevet, at et familiemedlem eller en nær ven har begået selvmord
  • og en gruppe for dig, der er pårørende til en person, der truer med eller taler om selvmord, eller som har skadet sig selv uden at dø af det

Pårørende og efterladte har forskellige behov og kommer derfor aldrig i samme gruppe. Der vil i sammensætning af grupperne også blive taget hensyn til alder.

En gruppe består som minimum af 4 og maksimalt 8 personer. Der vil være tilknyttet to gruppeledere fra NEFOS, som sikrer forløb, hvor alle i gruppen får plads, og som samtidig er garanter for, at den enkelte ikke udsættes for følelsesmæssige overgreb. Det er en selvfølge, at tavshedspligten er en del af gruppesamtalerne.

Gruppen mødes 2 timer hver anden uge over 8-10 gange. Før gruppen starter, inviteres du til en forsamtale for at forventningsafstemme og udrede dine behov. Alle grupper vil blive afholdt på hverdage, oftest i tidsrummet 17.00-19.00 eller 19.00-21.00.

OBS: En samtalegruppe er IKKE en sorggruppe, ej heller en selvhjælpsgruppe eller hyggelige møder mellem venner.

Udskriv Email

Nyheder på mail