Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Er du pårørende til en selvmordstruet, kan du finde hjælp her på hjemmesiden.

Det er følelsesmæssigt hårdt at være tæt på et familiemedlem eller en ven, som har forsøgt selvmord og er selvmordstruet. Handlingen skaber usikkerhed og kaotiske følelser hos de pårørende. Er du pårørende eller nær ven til en selvmordstruet person, kan du finde hjælp her på hjemmesiden. Ønsker du at tale med en frivillig professionel rådgiver i NEFOS, så kontakt os på mail, telefon eller sms – se kontaktoplysninger nedenfor.

Forebyg

Nyeste forskning viser, at når forældre har forsøgt selvmord, er børnene og de unge mere udsatte for også at handle selvskadende. Især hvis de ikke får talt med relevante fagpersoner om de tanker, de gør sig.

Unges selvmordsforsøg vil altid udløse bekymring og ængstelse. Sker det uden forvarsel, i form af f.eks. misbrug eller depressive tanker, skaber handlingen voldsomme rystelser i familien, der hurtigt kan væltes af følelserne. Vrede og angst er kendte reaktioner hos forældre og søskende. For lidt eller for meget kontrol af den unge kan for de voksne føles som en løsning i forhold til angsten. Men kontrol skaber blot nye problemer. Ligesom når man magtesløst overser de mindre søskendes behov for at tale om det skete. Men i tavsheden omkring selvmordshandlingen og det usigelige skaber børn deres egne fortællinger. På godt - og mest ondt.

Det er derfor vigtigt, at der er en voksen i nærheden, som kan hjælpe familien med børnene og tale med dem om det skete, på et alderstilpasset niveau. Spørg omkring dig og tag imod hjælpen.

Som pårørende til en selvmordstruet kan du altid henvende dig til NEFOS for at få rådgivning. 

Seneste nyt

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.
Kontakt os pr. mail eller telefon

Vi reagerer inden for 3 hverdage og kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig. Responstiden sikrer, at vi både har tid til vores igangværende samtaler og til at besvare udefra kommende henvendelser.

Du kan også skrive direkte til os ved at klikke her Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon til hovedkontoret: tlf. 6312 1226 mandag-fredag kl. 09.00-13.00.

Medlemsbidrag og gavebeløb

Vi vil gerne have medlemmer i NEFOS, Du kan støtte vores arbejde. Medlems kontingent pr år er: 100 kr. for studerende/pensionister, 200 kr for øvrige enkeltpersoner og 300 kr. for familier (husk at skrive navnene på alle familiemedlemmer ind i tekstfeltet) klik her for at melde dig ind.


Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Midtjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184
Liselotte Kragh: 6165 5483

Nordjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184

Hele Landet

Hovedkontoret: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00


Yderlige info

Er du fagperson, og har du brug for råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Er du journalist, er du velkommen til at rette henvendelse til os via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af bestyrelsesformanden eller faglig leder.

Nyheder på mail


Etik

NEFOS opretter samtalegrupper for efterladte efter selvmord ud fra følgende præmisser:

  • Deltagerne er berørt af samme type tab
  • 4-8 personer i gruppen
  • Gruppen ledes af en professionel rådgiver og en medarbejder hos NEFOS
  • Alle har tavshedspligt
  • Oplever vi, at vores hjælp er utilstrækkelig, henviser vi til andre professionelle, fx psykologer, som vi har et godt samarbejde med
Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.