Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Er du pårørende til en selvmordstruet, kan du finde hjælp her på hjemmesiden.

Det er følelsesmæssigt hårdt at være tæt på et familiemedlem eller en ven, som har forsøgt selvmord og er selvmordstruet. Handlingen skaber usikkerhed og kaotiske følelser hos de pårørende. Er du pårørende eller nær ven til en selvmordstruet person, kan du finde hjælp her på hjemmesiden. Ønsker du at tale med en frivillig professionel rådgiver i NEFOS, så kontakt os på mail, telefon eller sms – se kontaktoplysninger nedenfor.

Forebyg

Nyeste forskning viser, at når forældre har forsøgt selvmord, er børnene og de unge mere udsatte for også at handle selvskadende. Især hvis de ikke får talt med relevante fagpersoner om de tanker, de gør sig.

Unges selvmordsforsøg vil altid udløse bekymring og ængstelse. Sker det uden forvarsel, i form af f.eks. misbrug eller depressive tanker, skaber handlingen voldsomme rystelser i familien, der hurtigt kan væltes af følelserne. Vrede og angst er kendte reaktioner hos forældre og søskende. For lidt eller for meget kontrol af den unge kan for de voksne føles som en løsning i forhold til angsten. Men kontrol skaber blot nye problemer. Ligesom når man magtesløst overser de mindre søskendes behov for at tale om det skete. Men i tavsheden omkring selvmordshandlingen og det usigelige skaber børn deres egne fortællinger. På godt - og mest ondt.

Det er derfor vigtigt, at der er en voksen i nærheden, som kan hjælpe familien med børnene og tale med dem om det skete, på et alderstilpasset niveau. Spørg omkring dig og tag imod hjælpen.

Som pårørende til en selvmordstruet kan du altid henvende dig til NEFOS for at få rådgivning. 

Seneste nyt

  • Gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram

    Gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65 år Det nu er muligt at deltage i et gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65...

    Læs mere ...

Nyttige links

Ved akut brug for hjælp kan du altid kontakte egen læge eller lægevagten.

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.