Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Verdensdag 2021

Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse

Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse er en årligt tilbagevendende begivenhed, som markeres internationalt d. 10. september. Dagen afholdes på initiativ af the International Association for Suicide Prevention (IASP) i samarbejde med World Health Organization (WHO). Læs mere om Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse (World Suicide Prevention Day) på hjemmesiden for IASP http://www.iasp.info/.

Markering af dagen

Over hele verden afholdes arrangementer for at tydeliggøre, at selvmord stadig er et stort problem, og det er nødvendigt med en indsats for at forebygge selvmord. I Danmark markerer NEFOS årligt verdensdagen København og Odense i samarbejde med Landsforeningen for Efterladte efter Selvmord, Livslinien og folkekirken. Ud over disse to faste byer, kan andre dele af landet desuden have arrangementer.

Selvmord i Danmark

Hvert år begår ca. 650 personer selvmord i Danmark og ca. 10.000 personer forsøger at tage deres eget liv. I sidste halvdel af det 20. århundrede var antallet af selvmord på sit højeste i hele Europa, hvilket betyder, at der også i Danmark lever mange, som dengang mistede forældre eller andre familiemedlemmer. 

Selvmordsforsøg

De pårørende, som oplever et familiemedlems selvmordsforsøg lever i konstant usikkerhed for, om det sker igen og i så fald hvornår. Det gælder både forældre og søskende til unge, der har forsøgt selvmord og børn af de mange hundrede forældre, der hvert år foretager selvmordsforsøg.  Uanset alder og på hvilken måde man er selvmordsramt, lever man med de psykiske belastninger og sår det medfører.

Faglige arrangementer om selvmordforebyggelse

10. september 2021 afholdes et arrangement i Odense.  Se nedenstående program. 

Det er gratis – men kræver tilmelding, læs mere i opslaget

Medlemsskab

...gør NEFOS muligt

Med et årligt medlemsbidrag er du eller dit firma medlem af NEFOS. Bidraget er en direkte og vigtig støtte, der muliggør, at vi i NEFOS fortsat kan yde kompetent og frivillig hjælp til selvmordsramte børn, unge og voksne.

  • Du er med til at sikre en stabil hjælp til pårørende og efterladte, uanset alder
  • Du kan få indflydelse via valg til bestyrelsen
  • Du får nyhedsbrev med aktuel orientering 4 gange årligt

Bliv medlem allerede i dag! Klik her

Seneste nyt

  • Gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram

    Gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65 år Det nu er muligt at deltage i et gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65...

    Læs mere ...

Nyttige links

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.