Et netværk for mennesker der er ramt af andres selvmordshandlinger

Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse

Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse er en årligt tilbagevendende begivenhed, som markeres internationalt d. 10. september. Dagen afholdes på initiativ af the International Association for Suicide Prevention (IASP) i samarbejde med World Health Organization (WHO). Læs mere om Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse (World Suicide Prevention Day) på hjemmesiden for IASP http://www.iasp.info/.

 

Markering af dagen

Over hele verden afholdes arrangementer for at tydeliggøre, at selvmord stadig er et stort problem, og det er nødvendigt med en indsats for at forebygge selvmord. NEFOS årligt verdensdagen med konference, gudtjeneste og koncert i samarbejde med andre organisationer og istitutioner.

Fagligt arrangementer om selvmordforebyggelse

I år afholdes Verdensdagen for selvmordsforebyggelse den 11. september 2023, hvor årets tema er mænds mentale sundhed og trivsel.

Alle statistikker viser, at mænds fysiske og psykisk trivsel halter efter kvindernes. Ved selvmord er mænd desværre overrepræsenteret: for mænd stiger selvmordsraten i takt med alderen, hvor de ældste mænd har ca. 3-5 gange så høj rate ift. mænd mellem 15-19 år. I 2022 døde 426 mænd pga. selvmord,  hvilket er en stigning fra 2021 og en stigning i aldersgruppen 50-59.

I mange tilfælde kommer selvmordet som en chok for familien, kollegerne, vennerne, plejepersonalet og uden nogen forudgående tegn på, hvor svært mændene har haft det. Så hvordan kan vi skabe rum til og mulighed for, at mænd kan blive hørt og søger hjælp, når de synes livet er for svært at leve?

Se program nedenfor:

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der har mistet til selvmord. 

NEFOS tilbyder op 5 gratis rådgivningssamtaler med en frivillig rådgiver og der er også mulighed for samtalegruppe.

NEFOS arbejder for at skabe opmærksomhed om de efterladtes vilkår uanset og behovet for hjælp og støtte i den akutte krisesituation og i den efterfølgende sorgbearbejdning, uanset alder

.Kontakt NEFOS

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon. 

Hvis vi ikke kan tage telefonen er du velkommen til at lægge en besked med dit navn, dit telefonnummer og hvornår du har ringet, og så kontakter vi dig. 

Telefon: 6312 1226
Telefontid: Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder: