Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Verdensdag

Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse

Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse er en årligt tilbagevendende begivenhed, som markeres internationalt d. 10. september. Dagen afholdes på initiativ af the International Association for Suicide Prevention (IASP) i samarbejde med World Health Organization (WHO). Læs mere om Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse (World Suicide Prevention Day) på hjemmesiden for IASP http://www.iasp.info/.

Markering af dagen

Over hele verden afholdes arrangementer for at tydeliggøre, at selvmord stadig er et stort problem, og det er nødvendigt med en indsats for at forebygge selvmord. I Danmark markerer NEFOS årligt verdensdagen i København og Odense i samarbejde med Landsforeningen for Efterladte efter Selvmord, Livslinien og folkekirken. Udover disse to faste byer, kan andre dele af landet desuden have arrangementer. Du kan læse om dette års arrangementer i Odense, København og eventuelt andre byer i løbet af august måned på hjemmesiden under Seneste nyt.

Selvmord i Danmark

Hvert år begår ca. 650 personer selvmord i Danmark og ca. 10.000 personer forsøger at tage deres eget liv. I sidste halvdel af det 20. århundrede var antallet af selvmord på sit højeste i hele Europa, hvilket betyder, at der også i Danmark lever mange, som dengang mistede forældre eller andre familiemedlemmer. 

Selvmordsforsøg

De pårørende, som oplever et familiemedlems selvmordsforsøg lever i konstant usikkerhed for, om det sker igen og i så fald hvornår. Det gælder både forældre og søskende til unge, der har forsøgt selvmord og børn af de mange hundrede forældre, der hvert år foretager selvmordsforsøg.  Uanset alder og på hvilken måde man er selvmordsramt, lever man med de psykiske belastninger og sår det medfører.

 

Udskriv Email

Nyheder på mail