Et netværk for mennesker der er ramt af andres selvmordshandlinger

Gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65 år

Det er muligt at deltage i et gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65 år som del af et forskningsprojekt om komplicerede sorgreaktioner ved Det Nationale Sorgcenter og Enhed for Sorgforskning på Aarhus Universitet.

Hvilken behandling?

Behandlingen er et specialiseret, evidensbaseret kognitivt adfærdsterapeutisk program for kompliceret sorg, som leveres i 12 ugentlige sessioner. Behandlingen er udviklet af nationale og internationale forskere og vi, der leverer behandlingen, er specialuddannede, autoriserede, erfarne psykologer og psykoterapeuter. Projektet undersøger, hvordan behandlingen virker, og om den er lige effektiv uanset om den leveres individuelt eller i gruppe, hvilket vi forventer, at den er. Derfor afgøres det ved lodtrækning, om man tilbydes individuel eller gruppebehandling. Projektet er godkendt af etisk komité. Yderligere information om forskningsprojektet findes her og information om behandlingstilbuddet findes her.

Hvem kan deltage?

Man skal være fyldt 65 år og have mistet en nærtstående for minimum seks måneder siden. Behandlingen foregår på Det Nationale Sorgcenter i København K og Odense, og er målrettet borgere i Region Hovedstaden og på Fyn. Borgere fra det øvrige Syddanmark og Region Sjælland er dog også velkomne. Da vi arbejder på at skabe mærkbare ændringer i klientens liv, skal man være indstillet på at engagere sig i opgaver mellem samtalerne. Du finder en komplet liste over in- og eksklusionskriterier i den vedhæftet pdf-fil: ”Screeningsark til Livet med sorgen”.

Ved tvivl om tilbuddet er det rette for en specifik borger, stiller vi telefonisk anonym rådgivning til rådighed, hvor man kan kontakte os på + 45 40 56 67 66 eller lægge kontaktinformationer her. 

Hvordan henvender borgeren sig?

Interesserede borger kan læse mere her, kontakte os pr. telefon + 45 40 56 67 66 eller online her.

Foldere kan bestilles på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Oplys adresse og ønsket antal, så sender vi dem snarest til jer. Den kan også printes direkte herfra.

Yderligere spørgsmål

o   Har du spørgsmål til forskningsprojektet, kontakt venligst Katrine B. Komischke-Konnerup på +45 93 50 90 11 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

o   Har du spørgsmål til behandlingstilbuddet, kontakt venligst Morten Hedelund på +45 33 76 67 75 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 gratis samtaler med en frivillig rådgiver og der er også mulighed for samtalegrupper med opstart forår og efterår. 

Vi har mulighed for at tilbyde individuelle samtaler og samtalegrupper i alle regioner, alternativt individulle samtaler telefonisk.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon. 

Hvis vi ikke kan tage telefonen er du velkommen til at lægge en besked med dit navn, dit telefonnummer og hvornår du har ringet, og så kontakter vi dig. 

Telefon: 6312 1226
Telefontid: Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail