Et netværk for mennesker der er ramt af andres selvmordshandlinger

Hver fjerde person i Danmark kender en person, som har forsøgt selvmord

”I Danmark er der et stort fokus på de selvmordstruede, men man har i offentligt regi ikke meget opmærksomhed på deres pårørende, og det er meget ofte dem, der står med hele udfordringen. Vi risikerer, at de bliver så slidte, at de selv ender som psykisk syge eller i værste fald som selvmordstruede,” siger Elene Fleischer, faglig leder i NEFOS.

Pårørende til personer, som forsøger selvmord, får meget ofte ikke den støtte, de har brug for, viser dansk studie, der er det første i verden af sin slags. Vi skal have et systematisk tilbud til pårørende, mener fagfolk Næsten hver fjerde dansker kender én, som har overlevet et selvmordsforsøg, og halvdelen af dem føler ikke, at de i den forbindelse fik støtte nok. Det viser et nyt dansk studie, der så vidt vides er det første i verden, som har undersøgt, hvor mange i befolkningen som har været pårørende til en person, der har forsøgt selvmord.

Læs mere her

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der har mistet til selvmord. 

NEFOS tilbyder op 5 gratis rådgivningssamtaler med en frivillig rådgiver og der er også mulighed for samtalegruppe.

NEFOS arbejder for at skabe opmærksomhed om de efterladtes vilkår uanset og behovet for hjælp og støtte i den akutte krisesituation og i den efterfølgende sorgbearbejdning, uanset alder

.Kontakt NEFOS

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon. 

Hvis vi ikke kan tage telefonen er du velkommen til at lægge en besked med dit navn, dit telefonnummer og hvornår du har ringet, og så kontakter vi dig. 

Telefon: 6312 1226
Telefontid: Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder: