Et netværk for mennesker der er ramt af andres selvmordshandlinger

Hver fjerde person i Danmark kender en person, som har forsøgt selvmord

”I Danmark er der et stort fokus på de selvmordstruede, men man har i offentligt regi ikke meget opmærksomhed på deres pårørende, og det er meget ofte dem, der står med hele udfordringen. Vi risikerer, at de bliver så slidte, at de selv ender som psykisk syge eller i værste fald som selvmordstruede,” siger Elene Fleischer, faglig leder i NEFOS.

Pårørende til personer, som forsøger selvmord, får meget ofte ikke den støtte, de har brug for, viser dansk studie, der er det første i verden af sin slags. Vi skal have et systematisk tilbud til pårørende, mener fagfolk Næsten hver fjerde dansker kender én, som har overlevet et selvmordsforsøg, og halvdelen af dem føler ikke, at de i den forbindelse fik støtte nok. Det viser et nyt dansk studie, der så vidt vides er det første i verden, som har undersøgt, hvor mange i befolkningen som har været pårørende til en person, der har forsøgt selvmord.

Læs mere her

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en frivillig rådgiver, samtalegrupper og i enkelte byer hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail fra dig.

Telefon: 6312 1226
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.