Et netværk for mennesker der er ramt af andres selvmordshandlinger

Bliv frivillig rådgiver i NEFOS

Hos NEFOS modtager vi årligt hundredvis af henvendelser fra mennesker, der har brug for rådgivning og støtte til at komme gennem de mange tanker og følelser, der opstår ved selvmordshandlinger hos ens nærmeste.

De frivillige rådgivere hos NEFOS er kernen i organisationen. Som frivillig rådgiver får du mulighed for bidrage til rådgivning og støtte til mennesker med selvmordshandlinger tæt inde på livet.

Hos NEFOS vil du med din tid, faglighed og medmenneskelighed deltage i et meningsfuldt arbejde. Du vil være med til at give mennesker i livets sværeste situationer mulighed for at finde vejen videre med nyt livsmod.

NEFOS tilbyder individuel rådgivning og gruppeforløb til efterladte og pårørende til selvmordshandlinger. Du kan vælge, om du vil arbejde med individuel rådgivning eller gruppeforløb eller begge. NEFOS er en landsdækkende organisation. Vi har frivillige rådgivere i hele landet. Du kan blive frivillige uanset, hvor i landet du bor.

Vil du være frivillig rådgiver

Kan du svare ”ja” til følgende spørgsmål:

  • Har du en relevant faglig baggrund eller er du sidsteårsstuderende på relevant fag?
  • Er du minimum 25 år gammel?
  • Har du kendskab til 2-sporsmodellen?
  • Er du i stand til at lytte og stille spørgsmål?
  • ”Tør” du rådgive, når der er brug for det og gå ind i den svære samtale?
  • Har du mulighed for at være frivillig rådgiver i minimum 18 måneder?
  • Vi du have mulighed for at afsætte 2-4 timer om ugen i oplæringsperioden?
  • Kan du have individuelle samtaler eller være gruppe- eller medgruppeleder 2-3 gange om måneden?

Så er du præcis den, NEFOS leder efter. Send os en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvor du beskriver dig selv, din baggrund og din motivation for at blive frivillig rådgiver hos NEFOS. Vi vil derefter kontakte dig til en uforpligtende tilknytningssamtale, hvor vi taler dine muligheder igennem.

Har du haft selvmord tæt på livet som efterladt eller pårørende, skal der gå 2 år fra denne oplevelse til du vil have mulighed for at blive NEFOS frivillig.

Inden du sender din mail afsted, vil vi opfordre dig til at læse om uddannelse og kompetenceudvikling og om livet som frivillig.

Hvis du har spørgsmål eller problemer med at sende din mail, er du meget velkommen til at kontakte NEFOS’ sekretariat. Ring 63 12 12 26 alle hverdage klokken 9-13.

Til toppen

Frivillig uddannelse

Introduktionsforløb

NEFOS er baseret på høj faglighed og vi prioriterer grundig oplæring af de frivillige rådgivere højt.

Når du starter i NEFOS, vil du blive introduceret til den regionale koordinator i din region, som vil være din kontaktperson gennem al din tid som NEFOS frivillig rådgiver.

Undervisning varetages af NEFOS og vil give mulighed for læring gennem teori og praktiske eksempler. Der er også mulighed for at få faglig sparring og diskussioner i løbet af forløbet med de faglige undervisere og de andre frivillige. 

Sidemandsoplæring

Sideløbende med holdundervisning vil du som ny frivillig modtage sidemandsoplæring. Du vil blive tilknyttet erfarne NEFOS frivillige, hvor du vil deltage i individuelle samtaler med brugere eller i gruppeforløb.

I første del af sidemandsoplæringen vil du have en observerende rolle, senere i forløbet vil du lede samtalen med støtte fra mentor. Før og efter hver samtale vil der være tid til at tale om opgaven og dine oplevelser med din mentor som en vigtig del af din oplæring. 

Udover NEFOS’ grundkursus får du mulighed for at deltage i relevante kurser og temaaftener arrangeret af NEFOS. Det er et tilbud til vores frivillige for at opnå faglig inspiration, spændende diskussioner og ny viden.

Cirka hver anden måned vil NEFOS besøge din region og arrangere et møde med alle frivillige i regionen med henblik på faglige diskussioner, erfaringsudveksling og læring.

Supervision

Hos NEFOS er de frivillige i centrum, og det er vigtigt at sikre din og dine frivillige kollegers trivsel. Derfor er der der løbende supervision.

Til toppen

Opgaven som frivillig

At være rådgiver i NEFOS er et meningsfyldt og fleksibelt frivilligjob, hvor du er med til at give mennesker, der befinder sig i sorg og krise et rum, hvor de kan være, og få støtte til at leve videre.

NEFOS har lokalafdelinger i alle landets fem regioner. Det betyder, at du vil kunne være frivillig rådgiver hos NEFOS uanset hvor i landet, du bor.

NEFOS lægger fokus på det personlige møde mellem bruger og frivillig rådgiver. Dog har corona lært os, at det er muligt at have individuelle samtaler online eller telefonisk. Som NEFOS frivillig får du betalt telefon til rådgivningen, og dine transportomkostninger bliver dækket.

Alle NEFOS’ aktiviteter foregår i frivilligehuse eller NEFOS’ lokaler. Vores regionale koordinatorer sikrer, at du vil have adgang til lokaler, når du har samtaler med brugere.

Til toppen

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der har mistet til selvmord. 

NEFOS tilbyder op 5 gratis rådgivningssamtaler med en frivillig rådgiver og der er også mulighed for samtalegruppe.

NEFOS arbejder for at skabe opmærksomhed om de efterladtes vilkår uanset og behovet for hjælp og støtte i den akutte krisesituation og i den efterfølgende sorgbearbejdning, uanset alder

.Kontakt NEFOS

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon. 

Hvis vi ikke kan tage telefonen er du velkommen til at lægge en besked med dit navn, dit telefonnummer og hvornår du har ringet, og så kontakter vi dig. 

Telefon: 6312 1226
Telefontid: Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder: