Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Er du forælder til en datter eller en søn med selvmordshandlinger?

Hvis du har erfaringer med denne situation og gerne vil dele dem anonymt med andre, så vil Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse meget gerne invitere dig med i iCARE-projektet.

iCARE er en ny indsats der er særligt rettet mod forældre til selvmordstruede børn og unge. Det kan være overvældende at have ansvar for en person, som er selvmordstruet. Vi vil derfor gerne udvikle en hjemmeside (iCARE), der skal gøre støtte og information lettere tilgængeligt.

For at udvikle hjemmesiden har vi brug for at videointerviewe forældre, der har erfaringer med at tage sig af en selvmordstruet datter eller søn. Videointerviewene bliver opbevaret fortroligt og er udelukkende til forskningsbrug. De vil kun blive set af personer ansat på projektet. Udvalgte uddrag fra videointerviewene bliver senere genindspillet med skuespillere og lagt på iCARE-hjemmesiden.

Vi vil gerne inddrage forældre til selvmordstruede børn og unge i udviklingen af iCARE-hjemmesiden. Vi har brug for forældre, som vil deltage i et brugerpanel, som skal samarbejde med forskere omkring hjemmesidens design og indhold. Deltagelse omfatter otte møder fordelt over 1½ år og der gives et mindre honorar for deltagelsen.

Er du interesseret i et deltage i et videointerview eller i brugerpanelet eller ønsker du mere information om iCARE, så kan du kontakte ph.d.-studerende Anette Juel på tlf. 23 88 59 99 eller mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.
Kontakt os pr. mail eller telefon
Vi reagerer i øjeblikket indenfor 10 dage på din henvendelse pga. sygdom og overbelastede frivillige. Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig. Husk, at du også kan få hjælp ved egen læge og ved at ringe til Livslinien på 70 201 201.

Du kan også skrive direkte til os ved at klikke her Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon til hovedkontoret: tlf. 6312 1226 mandag-fredag kl. 09.00-13.00.

Medlemsbidrag og gavebeløb

Vi vil gerne have medlemmer i NEFOS, Du kan støtte vores arbejde. Medlems kontingent pr år er: 100 kr. for studerende/pensionister, 200 kr for øvrige enkeltpersoner og 300 kr. for familier (husk at skrive navnene på alle familiemedlemmer ind i tekstfeltet) klik her for at melde dig ind.


Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Midtjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184
Liselotte Kragh: 6165 5483

Nordjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184

Hele Landet

Hovedkontoret: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00


Yderlige info

Er du fagperson, og har du brug for råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Er du journalist, er du velkommen til at rette henvendelse til os via mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af bestyrelsesformanden eller faglig leder.

Nyheder på mail


Etik

NEFOS opretter samtalegrupper for efterladte efter selvmord ud fra følgende præmisser:

  • Deltagerne er berørt af samme type tab
  • 4-8 personer i gruppen
  • Gruppen ledes af en professionel rådgiver og en medarbejder hos NEFOS
  • Alle har tavshedspligt
  • Oplever vi, at vores hjælp er utilstrækkelig, henviser vi til andre professionelle, fx psykologer, som vi har et godt samarbejde med
Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.