Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Er du forælder til en datter eller en søn, som har forsøgt selvmord?

Er du forælder til en datter eller en søn med selvmordshandlinger? Hvis du har erfaringer med denne situation og gerne vil dele dem anonymt med andre, så vil Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse (DRISP) meget gerne invitere dig med i iCAREprojektet. iCARE er en ny indsats, der er særligt rettet mod forældre til selvmordstruede børn og unge. Projektet indledes i januar 2019 og søger nu frivillige deltagere, der vil lade sig interviewe om deres personlige erfaringer som pårørende. 

Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse (DRISP) står for iCARE-projektet, hvis formål er at udvikle en hjemmeside, der skal yde støtte og information til pårørende til personer med selvmordshandlinger. Projektet består af forskning samt udvikling og afprøvning af en hjemmeside. Det kan være et overvældende ansvar at drage omsorg for en person, som er selvmordstruet, og derfor vil vi gerne være med til at gøre støtte og information mere tilgængeligt i denne svære fase.

For at udvikle hjemmesiden har vi brug for at videointerviewe forældre, der har erfaringer med at drage omsorg for en datter eller en søn, som har selvmordshandlinger. Videointerviewene opbevares fortroligt og er udelukkende til forskningsbrug. De vil kun blive set af personer ansat på projektet. Udvalgte uddrag fra videointerviewene vil efterfølgende blive genindspillet med skuespillere som vil blive offentliggjort på iCARE-hjemmesiden. Det vil således ikke være muligt at genkende hverken forældrene eller deres døtre eller sønner på hjemmesiden. Hvis du som forælder er interesseret i at deltage, er du velkommen til at kontakte Annette Erlangsen på e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.
Kontakt os pr. mail eller telefon
Vi reagerer i øjeblikket indenfor 10 dage på din henvendelse pga. sygdom og overbelastede frivillige. Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig. Husk, at du også kan få hjælp ved egen læge og ved at ringe til Livslinien på 70 201 201.

Du kan også skrive direkte til os ved at klikke her Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon til hovedkontoret: tlf. 6312 1226 mandag-fredag kl. 09.00-13.00.

Medlemsbidrag og gavebeløb

Vi vil gerne have medlemmer i NEFOS, Du kan støtte vores arbejde. Medlems kontingent pr år er: 100 kr. for studerende/pensionister, 200 kr for øvrige enkeltpersoner og 300 kr. for familier (husk at skrive navnene på alle familiemedlemmer ind i tekstfeltet) klik her for at melde dig ind.


Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Midtjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184
Liselotte Kragh: 6165 5483

Nordjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184

Hele Landet

Hovedkontoret: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00


Yderlige info

Er du fagperson, og har du brug for råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Er du journalist, er du velkommen til at rette henvendelse til os via mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af bestyrelsesformanden eller faglig leder.

Nyheder på mail


Etik

NEFOS opretter samtalegrupper for efterladte efter selvmord ud fra følgende præmisser:

  • Deltagerne er berørt af samme type tab
  • 4-8 personer i gruppen
  • Gruppen ledes af en professionel rådgiver og en medarbejder hos NEFOS
  • Alle har tavshedspligt
  • Oplever vi, at vores hjælp er utilstrækkelig, henviser vi til andre professionelle, fx psykologer, som vi har et godt samarbejde med
Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.