Et netværk for mennesker der er ramt af andres selvmordshandlinger

For efterlevende over 60 år

Uanset alder er det at miste et nært familiemedlem eller en nær ven ved selvmord rigtig, rigtig tungt. Ældre, der mister en nær ved selvmord, bliver ofte overset eller glemt i sorgen. De ved ofte ikke, at det er muligt at få hjælp, når man er selvmordsramt. Derfor sidder mange ældre alene tilbage med en ubearbejdet sorg efter at have mistet.

I NEFOS møder vi ikke det ældre medmenneske med distance. Vi ved, at det er forfærdelig svært at stå som bedsteforældre og opleve, at ens barnebarn ikke synes, livet er værd at leve. At lukke af for usikkerheden, bekymringerne og alle de mange tanker er ikke vejen frem. Rådgivning og hjælp til at finde ud af, hvad der er rigtigt for dig som bedsteforælder eller som forælder kan være guld værd.

Når et voksent menneske begår selvmord, efterlades familien i dyb sorg og chok. Heldigvis er der hurtig støtte til partner og børn. Men er du en ældre efterladt forælder, viser erfaringerne, at både fagpersoner og familie kan have svært ved at vurdere omfanget af din sorg. Ældre mennesker har ofte svært ved at bede om hjælp og vil nødig være til ulejlighed eller vise for mange følelser. Man gemmer sig derfor bag en maske, hvor sorgen, vreden, afmagten ikke forløses. At gemme sorgen væk betyder ikke at glemme. Smerten arbejder indeni. Konsekvensen er, at ældre mennesker i sorg kan være både sårbare, kriseprægede og på vej ind i en depression, uden at nogen opdager det. 

Vil du have hjælp, så kontakt NEFOS enten via tlf. 6312 1226 eller via mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der har mistet til selvmord. 

NEFOS tilbyder op 5 gratis rådgivningssamtaler med en frivillig rådgiver og der er også mulighed for samtalegruppe.

NEFOS arbejder for at skabe opmærksomhed om de efterladtes vilkår uanset og behovet for hjælp og støtte i den akutte krisesituation og i den efterfølgende sorgbearbejdning, uanset alder

.Kontakt NEFOS

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon. 

Hvis vi ikke kan tage telefonen er du velkommen til at lægge en besked med dit navn, dit telefonnummer og hvornår du har ringet, og så kontakter vi dig. 

Telefon: 6312 1226
Telefontid: Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder: