Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Selvmordsforsøg i den nære familie

Alle mennesker uanset alder har ret til at reagere med usikkerhed og tankekaos, når selvmordsforsøg sker. Og alle har ret til at få støtte og rådgivning. Det gælder naturligvis også ældre, hvis voksne barn eller barnebarn forsøger selvmord.

Børnebørns selvmordsforsøg eller selvskadende handlinger rammer ofte bedsteforældre dybt – for hvad kan man gøre for at hjælpe den unge? Når det er ens søn eller datter, der truer med, taler om eller forsøger selvmord, rammes den ældre forælder ofte lige så hårdt som yngre forældre – men de ældre overses ofte, når pårørende inddrages. Hvem i behandlersystemet tænker på, at den 45 årige selvmordstruede kvinde har en mor, der føler sig ramt? Hvem husker på, at sønnen, der i desperation efter en skilsmisse forsøger at begå selvmord, også har forældre, der står magtesløse?

I NEFOS møder vi ikke det ældre medmenneske med distance. Vi ved godt, at det er forfærdelig svært at stå som bedsteforældre og opleve, at ens barnebarn ikke synes, livet er værd at leve. Vi kender også til ældre, hvis døtre forsøger selvmord, hvor de ældre fortæller, hvorledes de som bedsteforældre må gå meget varsomt for fortsat at have kontakt med børnebørnene. Hvor bedsteforældrene er bange for at blive straffet og afvist, hvis de siger noget, der går mod barnets forældre.

NEFOS hjælper dig

At lukke af for usikkerheden, bekymringerne og alle de mange tanker er ikke vejen frem. Rådgivning og hjælp til at finde ud af, hvad der er det rigtigste for dig som bedsteforælder eller som forælder kan være guld værd.

Forsøg NEFOS – Vi vil gerne være der for dig.

NEFOS yder gratis støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført et selvmordsforsøg. Uanset din alder kan du bruge os og få støtte. Vi kommer gerne på hjemmebesøg i region Syddanmark og i Region Midtjylland.

Seneste nyt

  • Gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram

    Gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65 år Det nu er muligt at deltage i et gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65...

    Læs mere ...

Nyttige links

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.