Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Selvmordsforsøg i den nære familie

Alle mennesker uanset alder har ret til at reagere med usikkerhed og tankekaos, når selvmordsforsøg sker. Og alle har ret til at få støtte og rådgivning. Det gælder naturligvis også ældre, hvis voksne barn eller barnebarn forsøger selvmord.

Børnebørns selvmordsforsøg eller selvskadende handlinger rammer ofte bedsteforældre dybt – for hvad kan man gøre for at hjælpe den unge? Når det er ens søn eller datter, der truer med, taler om eller forsøger selvmord, rammes den ældre forælder ofte lige så hårdt som yngre forældre – men de ældre overses ofte, når pårørende inddrages. Hvem i behandlersystemet tænker på, at den 45 årige selvmordstruede kvinde har en mor, der føler sig ramt? Hvem husker på, at sønnen, der i desperation efter en skilsmisse forsøger at begå selvmord, også har forældre, der står magtesløse?

I NEFOS møder vi ikke det ældre medmenneske med distance. Vi ved godt, at det er forfærdelig svært at stå som bedsteforældre og opleve, at ens barnebarn ikke synes, livet er værd at leve. Vi kender også til ældre, hvis døtre forsøger selvmord, hvor de ældre fortæller, hvorledes de som bedsteforældre må gå meget varsomt for fortsat at have kontakt med børnebørnene. Hvor bedsteforældrene er bange for at blive straffet og afvist, hvis de siger noget, der går mod barnets forældre.

NEFOS hjælper dig

At lukke af for usikkerheden, bekymringerne og alle de mange tanker er ikke vejen frem. Rådgivning og hjælp til at finde ud af, hvad der er det rigtigste for dig som bedsteforælder eller som forælder kan være guld værd.

Forsøg NEFOS – Vi vil gerne være der for dig.

NEFOS yder gratis støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført et selvmordsforsøg. Uanset din alder kan du bruge os og få støtte. Vi kommer gerne på hjemmebesøg i region Syddanmark og i Region Midtjylland.

Seneste nyt

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.
Kontakt os pr. mail eller telefon

Vi reagerer inden for 3 hverdage og kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig. Responstiden sikrer, at vi både har tid til vores igangværende samtaler og til at besvare udefra kommende henvendelser.

Du kan også skrive direkte til os ved at klikke her Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon til hovedkontoret: tlf. 6312 1226 mandag-fredag kl. 09.00-13.00.

Medlemsbidrag og gavebeløb

Vi vil gerne have medlemmer i NEFOS, Du kan støtte vores arbejde. Medlems kontingent pr år er: 100 kr. for studerende/pensionister, 200 kr for øvrige enkeltpersoner og 300 kr. for familier (husk at skrive navnene på alle familiemedlemmer ind i tekstfeltet) klik her for at melde dig ind.


Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Midtjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184
Liselotte Kragh: 6165 5483

Nordjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184

Hele Landet

Hovedkontoret: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00


Yderlige info

Er du fagperson, og har du brug for råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Er du journalist, er du velkommen til at rette henvendelse til os via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af bestyrelsesformanden eller faglig leder.

Nyheder på mail


Etik

NEFOS opretter samtalegrupper for efterladte efter selvmord ud fra følgende præmisser:

  • Deltagerne er berørt af samme type tab
  • 4-8 personer i gruppen
  • Gruppen ledes af en professionel rådgiver og en medarbejder hos NEFOS
  • Alle har tavshedspligt
  • Oplever vi, at vores hjælp er utilstrækkelig, henviser vi til andre professionelle, fx psykologer, som vi har et godt samarbejde med
Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.