Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Partnerskaber - Samarbejde med kommuner

Med den økonomiske støtte fra Social- og Indenrigsministeriet i 2015 har NEFOS intensiveret hjælpen til ældre mennesker, der enten er 1) pårørende til et familiemedlem, der truer med eller forsøger selvmord, eller er 2) efterlevende efter et selvmord.

NEFOS samarbejder gerne med ældresektorerne i kommunerne. På nuværende tidspunkt foreligger partnerskabsaftaler med Ældre- og Handicapforvaltningen Odense Kommune, Sundhed og Omsorg Viborg Kommune og Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO) Aarhus Kommune. Frederiksberg Kommune er også interesseret i et partnerskab med NEFOS.

Økonomi

Samarbejdet medfører ingen udgift for kommunerne, men derimod en hjælpende hånd. For når fagpersoner i deres arbejde møder et ældre menneske, der er ramt af familiemedlemmers eller venners selvmordshandling kan de inddrage NEFOS.

Formål

Dette samarbejde er udgangspunktet for, at NEFOS gennem rådgivning, samtaler og netværk kan hjælpe de ældre videre i sorg- og helingsprocessen. Forventningen til et sådant samarbejde er, at vi med fælles hjælp kan være med til at mindske antallet af ældre, der udvikler depression, ensomhed eller mistrivsel som følge af selvmord eller selvmordsforsøg i familien.

Fagpersoner kan kontakte faglig leder Elene Fleischer i NEFOS for sparring på tlf. 6312 1226 eller pr. mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Seneste nyt

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.
Kontakt os pr. mail eller telefon

Vi reagerer inden for 3 hverdage og kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig. Responstiden sikrer, at vi både har tid til vores igangværende samtaler og til at besvare udefra kommende henvendelser.

Du kan også skrive direkte til os ved at klikke her Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon til hovedkontoret: tlf. 6312 1226 mandag-fredag kl. 09.00-13.00.

Medlemsbidrag og gavebeløb

Vi vil gerne have medlemmer i NEFOS, Du kan støtte vores arbejde. Medlems kontingent pr år er: 100 kr. for studerende/pensionister, 200 kr for øvrige enkeltpersoner og 300 kr. for familier (husk at skrive navnene på alle familiemedlemmer ind i tekstfeltet) klik her for at melde dig ind.


Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Midtjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184
Liselotte Kragh: 6165 5483

Nordjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184

Hele Landet

Hovedkontoret: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00


Yderlige info

Er du fagperson, og har du brug for råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Er du journalist, er du velkommen til at rette henvendelse til os via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af bestyrelsesformanden eller faglig leder.

Nyheder på mail


Etik

NEFOS opretter samtalegrupper for efterladte efter selvmord ud fra følgende præmisser:

  • Deltagerne er berørt af samme type tab
  • 4-8 personer i gruppen
  • Gruppen ledes af en professionel rådgiver og en medarbejder hos NEFOS
  • Alle har tavshedspligt
  • Oplever vi, at vores hjælp er utilstrækkelig, henviser vi til andre professionelle, fx psykologer, som vi har et godt samarbejde med
Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.