Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Partnerskaber - Samarbejde med kommuner

Med den økonomiske støtte fra Social- og Indenrigsministeriet i 2015 har NEFOS intensiveret hjælpen til ældre mennesker, der enten er 1) pårørende til et familiemedlem, der truer med eller forsøger selvmord, eller er 2) efterlevende efter et selvmord.

NEFOS samarbejder gerne med ældresektorerne i kommunerne. På nuværende tidspunkt foreligger partnerskabsaftaler med Ældre- og Handicapforvaltningen Odense Kommune, Sundhed og Omsorg Viborg Kommune og Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO) Aarhus Kommune. Frederiksberg Kommune er også interesseret i et partnerskab med NEFOS.

Økonomi

Samarbejdet medfører ingen udgift for kommunerne, men derimod en hjælpende hånd. For når fagpersoner i deres arbejde møder et ældre menneske, der er ramt af familiemedlemmers eller venners selvmordshandling kan de inddrage NEFOS.

Formål

Dette samarbejde er udgangspunktet for, at NEFOS gennem rådgivning, samtaler og netværk kan hjælpe de ældre videre i sorg- og helingsprocessen. Forventningen til et sådant samarbejde er, at vi med fælles hjælp kan være med til at mindske antallet af ældre, der udvikler depression, ensomhed eller mistrivsel som følge af selvmord eller selvmordsforsøg i familien.

Fagpersoner kan kontakte faglig leder Elene Fleischer i NEFOS for sparring på tlf. 6312 1226 eller pr. mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Seneste nyt

  • Ændring af vedtægter

    NEFOS er vokset meget og er nu en landsorganisation med frivillige i alle 5 regioner. Derfor har det været nødvendingt at revurdere vore vedtægter. NEFOS afholder ekstraordinær...

    Læs mere...

Nyttige links

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


NEFOS yder rådgivning i hele landet. Aktuelt mangler vi fagpersoner, der vil arbejde frivillig og ulønnet i Region Sjælland og Region Nordjylland.   For øjeblikket kan du alene få telefonisk rådgivning i disse to regioner. Har du mulighed for at transportere dig til en af de byer hvor vi har kontorer,  kan du også få ansigt til ansigt rådgivning. Kontakt os og vi finder en løsning.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.