Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Partnerskaber - Samarbejde med kommuner

Med den økonomiske støtte fra Social- og Indenrigsministeriet i 2015 har NEFOS intensiveret hjælpen til ældre mennesker, der enten er 1) pårørende til et familiemedlem, der truer med eller forsøger selvmord, eller er 2) efterlevende efter et selvmord.

NEFOS samarbejder gerne med ældresektorerne i kommunerne. På nuværende tidspunkt foreligger partnerskabsaftaler med Ældre- og Handicapforvaltningen Odense Kommune, Sundhed og Omsorg Viborg Kommune og Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO) Aarhus Kommune. Frederiksberg Kommune er også interesseret i et partnerskab med NEFOS.

Økonomi

Samarbejdet medfører ingen udgift for kommunerne, men derimod en hjælpende hånd. For når fagpersoner i deres arbejde møder et ældre menneske, der er ramt af familiemedlemmers eller venners selvmordshandling kan de inddrage NEFOS.

Formål

Dette samarbejde er udgangspunktet for, at NEFOS gennem rådgivning, samtaler og netværk kan hjælpe de ældre videre i sorg- og helingsprocessen. Forventningen til et sådant samarbejde er, at vi med fælles hjælp kan være med til at mindske antallet af ældre, der udvikler depression, ensomhed eller mistrivsel som følge af selvmord eller selvmordsforsøg i familien.

Fagpersoner kan kontakte faglig leder Elene Fleischer i NEFOS for sparring på tlf. 6312 1226 eller pr. mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udskriv Email

Nyheder på mail