Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Ældre har også brug for hjælp

Alle mennesker gør brug af tavshed. Tavshed kan spænde fra den gode pause til den pinefulde tavshed. Eller den ultimative tavshed, der kommer til udtryk ved selvmord. Alle mennesker har oplevelser med tavshed, og livet har givet os nogle erfaringer, som vi bruger. Gamle menneskers tavshed kan dække over mange forskellige former for følelser som vrede, afmagt, resignation, måske en ikke erkendt depression. Den kan også rumme ubearbejdet sorg og skyld, vrede efter en nærtståendes selvmord, der er sket for mange år tilbage. Eller et selvmord, der er sket for nylig.

Uanset alder er det at miste en søn eller en datter rigtig, rigtig tungt, og det bliver ikke mindre af, at man er 93, og man mister en datter på 70, end hvis man er 40 og mister en på 18 år. Men mange ældre bærer deres sorg og smerte uden at klynke. De ved ikke, at det er muligt at få hjælp, når man er selvmordsramt – så de bliver let glemt. Derfor sidder mange ældre alene tilbage med en ubearbejdet sorg efter at have mistet et barn eller måske barnebarn.

Erfaringer fra yngre mennesker, der oplever selvmord, viser, at hvis ikke man får hjælp inden for et halvt år, opstår der mistrivselsproblemer, hvor man får lettere ved at udvikle depression og andre former for belastninger.

I 2016 indledte NEFOS et samarbejde med Odense Kommune, Viborg Kommune og Aarhus Kommune. Dette samarbejde skal sikre, at kommunale medarbejdere hjælper ældre mennesker, når de er selvmordsramt til at få kontakt med NEFOS– uanset hvor længe det er, siden selvmordet er sket.

Vi håber, at langt flere ældre selvmordsramte vil få kendskab til muligheden for hjælp, når tragedien har ramt. De efterladte ældre vil kunne få op til ti støttende samtaler i et år, efter at selvmordet er sket. Og vi tilbyder hjemmebesøg.

NEFOS vil gerne slå fast: At selvmord det taler vi da med hinanden om – for at forhindre at nye sker i fremtiden, siger Elene Fleischer, faglig leder i Netværket for selvmordsramte, NEFOS.

Seneste nyt

  • Efterlevende over 60 år.

    Så er vi tæt på julen og det nye år – og dermed også afslutningen på det store forskningsprojekt om efterlevende over 60 år. Lisbeth Hybholt, der med dygtighed har været den...

    Læs mere...

Nyttige links

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


NEFOS yder rådgivning i hele landet. Aktuelt mangler vi fagpersoner, der vil arbejde frivillig og ulønnet i Region Sjælland og Region Nordjylland.   For øjeblikket kan du alene få telefonisk rådgivning i disse to regioner. Har du mulighed for at transportere dig til en af de byer hvor vi har kontorer,  kan du også få ansigt til ansigt rådgivning. Kontakt os og vi finder en løsning.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.