Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65 år

Det nu er muligt at deltage i et gratis psykoterapeutisk behandlingsprogram målrettet efterladte over 65 år som del af et forskningsprojekt om komplicerede sorgreaktioner ved Det Nationale Sorgcenter og Enhed for Sorgforskning på Aarhus Universitet.

Hvilken behandling?

Behandlingen er et specialiseret, evidensbaseret kognitivt adfærdsterapeutisk program for kompliceret sorg, som leveres i 12 ugentlige sessioner. Behandlingen er udviklet af nationale og internationale forskere og vi, der leverer behandlingen, er specialuddannede, autoriserede, erfarne psykologer og psykoterapeuter. Projektet undersøger, hvordan behandlingen virker, og om den er lige effektiv uanset om den leveres individuelt eller i gruppe, hvilket vi forventer, at den er. Derfor afgøres det ved lodtrækning, om man tilbydes individuel eller gruppebehandling. Projektet er godkendt af etisk komité. Yderligere information om forskningsprojektet findes her og information om behandlingstilbuddet findes her.

Hvem kan deltage?

Man skal være fyldt 65 år og have mistet en nærtstående for minimum seks måneder siden. Behandlingen foregår på Det Nationale Sorgcenter i København K og Odense, og er målrettet borgere i Region Hovedstaden og på Fyn. Borgere fra det øvrige Syddanmark og Region Sjælland er dog også velkomne. Da vi arbejder på at skabe mærkbare ændringer i klientens liv, skal man være indstillet på at engagere sig i opgaver mellem samtalerne. Du finder en komplet liste over in- og eksklusionskriterier i den vedhæftet pdf-fil: ”Screeningsark til Livet med sorgen”.

Ved tvivl om tilbuddet er det rette for en specifik borger, stiller vi telefonisk anonym rådgivning til rådighed, hvor man kan kontakte os på + 45 40 56 67 66 eller lægge kontaktinformationer her. 

Hvordan henvender borgeren sig?

Interesserede borger kan læse mere her, kontakte os pr. telefon + 45 40 56 67 66 eller online her.

Foldere kan bestilles på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Oplys adresse og ønsket antal, så sender vi dem snarest til jer. Den kan også printes direkte herfra.

Yderligere spørgsmål

o   Har du spørgsmål til forskningsprojektet, kontakt venligst Katrine B. Komischke-Konnerup på +45 93 50 90 11 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

o   Har du spørgsmål til behandlingstilbuddet, kontakt venligst Morten Hedelund på +45 33 76 67 75 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.