Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Bo Østlund søger pårørende til en ny og vigtig bog

Bo Østlund, journalist og forfatter søger pårørende til sin nye bog.

Han skriver:
Som søn af en far, som tog sit eget liv ved hængning, da jeg var ung, har emnet selvmord altid interesseret mig meget - slet og ret, fordi det kom til at præge hele min tilværelse.


Foto Bo ØstlundOg jeg har forsøgt - og forsøger stadig i en alder af 61 - at gøre en forskel som frivillig på Livslinien.
 
Selv om der hver eneste år er tre gange så mange selvmord i Danmark, som der er trafikdræbte, findes der stadig ikke meget aktuel 1:1-litteratur med og om pårørende til personer, som har begået selvmord, som andre i samme situation an spejle sig i og bruge i deres eget sorgarbejde, og derfor har jeg i flere år overvejet at kaste mig over dette vigtige arbejde, og nu nærmer tiden sig, kan jeg mærke.
 
Derfor søger jeg pårørende og efterladte, som har lyst til at deltage i et bogprojekt - som måske også får en video-del.
Det kan være et familiemedlem - men også en ven eller bekendt eller kollega, som man stod meget nær.
 
Samtalerne bliver med både ukendte og kendte danskere i alle aldre - og de skal handle om, hvordan selvmordet kom til at påvirke ens liv - og hvordan man måske efter det ser anderledes på tilværelsen. men det er også vigtigt for mig, at det er konstruktive samtaler, som betyder, at de mange, mange medborgere, som oplever selvmord i deres netværk og system, med denne bog og dette projekt endelig får mulighed for at spejle sig i andre, som har oplevet det samme, og kan finde trøst og råd og vejledning.
Jeg er også interesseret i at tale med kendte og ukendte, som selv har haft selvmordstanker, og som vil dele deres oplevelser.
 
Jeg er som sagt 61 år gammel - og jeg har været journalist og forfatter, siden jeg var 19.
Siden 2000 har jeg udgivet 22 værker - alle om mennesker og deres liv og skæbner og tanker.
Mine seneste to udgivelser er de anmelderroste bestsellere 'Modne Mænd' fra 2016 og 'Modne Kvinder' fra 2017.
 
Hvis du vil deltage, så skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
1000 tak for din store hjælp!

 

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.
Kontakt os pr. mail eller telefon
Vi reagerer i øjeblikket indenfor 10 dage på din henvendelse pga. sygdom og overbelastede frivillige. Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig. Husk, at du også kan få hjælp ved egen læge og ved at ringe til Livslinien på 70 201 201.

Du kan også skrive direkte til os ved at klikke her Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon til hovedkontoret: tlf. 6312 1226 mandag-fredag kl. 09.00-13.00.

Medlemsbidrag og gavebeløb

Vi vil gerne have medlemmer i NEFOS, Du kan støtte vores arbejde. Medlems kontingent pr år er: 100 kr. for studerende/pensionister, 200 kr for øvrige enkeltpersoner og 300 kr. for familier (husk at skrive navnene på alle familiemedlemmer ind i tekstfeltet) klik her for at melde dig ind.


Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Midtjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184
Liselotte Kragh: 6165 5483

Nordjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184

Hele Landet

Hovedkontoret: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00


Yderlige info

Er du fagperson, og har du brug for råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Er du journalist, er du velkommen til at rette henvendelse til os via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af bestyrelsesformanden eller faglig leder.

Nyheder på mail


Etik

NEFOS opretter samtalegrupper for efterladte efter selvmord ud fra følgende præmisser:

  • Deltagerne er berørt af samme type tab
  • 4-8 personer i gruppen
  • Gruppen ledes af en professionel rådgiver og en medarbejder hos NEFOS
  • Alle har tavshedspligt
  • Oplever vi, at vores hjælp er utilstrækkelig, henviser vi til andre professionelle, fx psykologer, som vi har et godt samarbejde med
Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.