Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

At miste en ægtefælle

Mit navn er Tine, jeg er 31 år og deltager i en samtalegruppe hos NEFOS. Dette fordi min mand i december 2006 begik selvmord.
Samtalegruppen hos NEFOS betyder meget for mig, idet jeg her har mødt nogle skønne mennesker, som jeg kan dele mine tanker, frustrationer, glæder og bekymringer med.

Deltagerne i gruppen er meget forskellige mennesker, med forskellige historier, som hver især mærker sorgens smerte på forskellig vis. 
I min gruppe har vi alle mistet en partner, og netop dét, at vores relation til den døde er den samme, betyder meget for mig. Vores fælles ståsted, giver os mulighed og rummelighed til at være og agere, som de meget forskellige individer vi er.
Endvidere er vi meget forskellige steder i vores sorgbearbejdelse, men da gruppen netop ikke er af terapeutisk karakter, behøver vi ikke at ”følges ad i processen”.

Et meget vigtigt fælles vilkår for gruppen er, at vi alle har en nutid og en fremtid, som vi – vores tab til trods – skal have til at fungere på bedst mulige vis. I denne sammenhæng oplever jeg samtalegruppen som værende befriende tillidsgivende og afslappet. Personligt får jeg meget ud af at vende min ”gøren og laden” med de andre i gruppen. Eksempelvis har jeg små børn, som jeg støtter efter bedste evne i deres sorg, men da vores situation ikke kan slås op i en almindelig ”hverdagslivs-håndbog”, er den sparring og støtte, jeg får i gruppen, guld værd.

Mit tab har skabt et helt nyt liv for mig og mine børn, og alt det nye kan virke både skræmmende, uoverskueligt og ensomt. Når jeg taler med og lytter til de andre i min gruppe, giver det mig dog følelsen af ikke at stå helt alene i dette kaos af ny viden og indsigt.

Mit liv uden min elskede mand fyldes hver dag med nye indtryk, ukendte situationer og overvældende følelser, og netop derfor er støtten fra gruppen helt uundværlig.

Endelig værdsætter jeg i høj grad, at gruppens tovholdere formår at holde vores samtaler på et konstruktivt og proaktivt niveau, så inputtene bliver ganske konkrete og vedkommende (hvilket er en fordel for en lidt svævende og usammenhængende type som mig).

Mit tab er ubeskriveligt, ubegribeligt og enormt, og jeg føler mig derfor ”anderledes” end mine omgivelser. I samtalegruppen er jeg fortsat ”anderledes”, men her er vi alle anderledes, så det er helt ok, - og ikke mindst derfor er gruppen blevet et trygt og sikkert holdepunkt i en ellers ofte utryg og usikker tid.

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.