Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Mor, hvis datter forsøgte selvmord

Da min datter i marts 2008 forsøgte at begå selvmord og var tæt ved at dø, blev vi alle i familien dybt rystede. Det var en skræmmende oplevelse, og den affødte en kaostilstand hos mig som mor.
Jeg bad ved udskrivelsen fra hospitalet om at få hjælp til både min datter og til os i familien. For min mand og jeg var det så heldigt, at der var en pårørendegruppe som vi kom til at gå i. (Ved Elene Fleischer).
At gå i den gruppe havde stor betydning for mig. Jeg havde brug for at få bearbejdet oplevelsen. Det var godt at kunne tale med andre i samme situation - om min sorg, om følelser som skyld og skam, om at være mor og føle, at du ikke kan nå din datter, og mange andre ting. Alt dette ønskede jeg ikke at snakke om i min omgangskreds.

Efter min datters selvmordsforsøg kom jeg igennem flere faser: Chok, fortvivlelse, angst for at det skulle ske igen og usikkerhed i forældrerollen. I de faser havde jeg brug for, at en fagperson, der ved hvad det handler om, kunne hjælpe med at forstå og være i de forskellige faser, forstå det der skete, analysere samspil og hjælpe mig til at se fremad og tage forældreskabet tilbage – at turde være mor igen, stille almindelige og rimelige krav til min datter.
Jeg vidste jo, at min datter havde hårdt brug for, at vi stillede op som familie og støttede hende alt de,t vi kunne. Med den kvalificerede hjælp jeg/ vi fik, blev vi i stand til at vende det, der skete, til en positiv udvikling for os alle. Det tror jeg ikke var sket uden den hjælp, vi fik.

De andre pårørende i gruppen var også en hjælp. Selvom vi var meget forskellige, havde vi et til fælles – følelserne, smerten og angsten. Der er meget, du ikke behøver at forklare – de andre ved, hvordan det er. Det er lettere at være i ved at opleve, at andre heller ikke er perfekte forældre og har deres andele i det skete.

Det er derfor mit store ønske, at et sådant tilbud bliver permanent og en mulighed for alle pårørende – både for dem, men I høj grad også for at kunne hjælpe sit barn videre i livet.

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.