Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Far, hvis datter forsøgte selvmord

Min datter forsøgte at begå selvmord som 18-årig. Vi forældre har efterfølgende deltaget i en pårørendegruppe, og dette har været en stor og uvurderlig hjælp. Min datter har gået til samtaler, dog ikke ved en psykolog.

Jeg mener på baggrund af mine oplevelser med selvmordsforsøg, at det så afgjort er nødvendigt, at såvel den selvmordstruede som nærmeste pårørende får tilbudt psykologhjælp snarest efter selvmordsforsøget. I modsat fald er risikoen for gentagne selvmordsforsøg for stor, og hele familiens trivsel er truet.
Manglende psykologhjælp kan resultere i store omkostninger for samfundet i form af hospitalsindlæggelse ved fornyet selvmordsforsøg samt i form af pårørendes sygemeldinger på arbejdsmarkedet, fordi de følelsesmæssigt ikke kan håndtere den krise, som selvmordsforsøget bringer dem i.

Desuden bør det ud fra et humant synspunkt være en menneskeret i et civiliseret samfund, at borgere kan få professionel hjælp i en så presset situation.
Med den i øjeblikket omsiggribende tendens til selvskadende handlinger og selvmordsforsøg blandt unge mennesker er dette et område, der i den grad skal opprioriteres inden for sundhedsvæsenet. Vi har simpelthen ikke råd til at lade være.

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.