Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Far, hvis datter forsøgte selvmord

Min datter forsøgte at begå selvmord som 18-årig. Vi forældre har efterfølgende deltaget i en pårørendegruppe, og dette har været en stor og uvurderlig hjælp. Min datter har gået til samtaler, dog ikke ved en psykolog.

Jeg mener på baggrund af mine oplevelser med selvmordsforsøg, at det så afgjort er nødvendigt, at såvel den selvmordstruede som nærmeste pårørende får tilbudt psykologhjælp snarest efter selvmordsforsøget. I modsat fald er risikoen for gentagne selvmordsforsøg for stor, og hele familiens trivsel er truet.
Manglende psykologhjælp kan resultere i store omkostninger for samfundet i form af hospitalsindlæggelse ved fornyet selvmordsforsøg samt i form af pårørendes sygemeldinger på arbejdsmarkedet, fordi de følelsesmæssigt ikke kan håndtere den krise, som selvmordsforsøget bringer dem i.

Desuden bør det ud fra et humant synspunkt være en menneskeret i et civiliseret samfund, at borgere kan få professionel hjælp i en så presset situation.
Med den i øjeblikket omsiggribende tendens til selvskadende handlinger og selvmordsforsøg blandt unge mennesker er dette et område, der i den grad skal opprioriteres inden for sundhedsvæsenet. Vi har simpelthen ikke råd til at lade være.

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.
Kontakt os pr. mail eller telefon
Vi reagerer i øjeblikket indenfor 10 dage på din henvendelse pga. sygdom og overbelastede frivillige. Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig. Husk, at du også kan få hjælp ved egen læge og ved at ringe til Livslinien på 70 201 201.

Du kan også skrive direkte til os ved at klikke her Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon til hovedkontoret: tlf. 6312 1226 mandag-fredag kl. 09.00-13.00.

Medlemsbidrag og gavebeløb

Vi vil gerne have medlemmer i NEFOS, Du kan støtte vores arbejde. Medlems kontingent pr år er: 100 kr. for studerende/pensionister, 200 kr for øvrige enkeltpersoner og 300 kr. for familier (husk at skrive navnene på alle familiemedlemmer ind i tekstfeltet) klik her for at melde dig ind.


Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Midtjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184
Liselotte Kragh: 6165 5483

Nordjylland

Pia Engstrøm: 6177 2184

Hele Landet

Hovedkontoret: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00


Yderlige info

Er du fagperson, og har du brug for råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Er du journalist, er du velkommen til at rette henvendelse til os via mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af bestyrelsesformanden eller faglig leder.

Nyheder på mail


Etik

NEFOS opretter samtalegrupper for efterladte efter selvmord ud fra følgende præmisser:

  • Deltagerne er berørt af samme type tab
  • 4-8 personer i gruppen
  • Gruppen ledes af en professionel rådgiver og en medarbejder hos NEFOS
  • Alle har tavshedspligt
  • Oplever vi, at vores hjælp er utilstrækkelig, henviser vi til andre professionelle, fx psykologer, som vi har et godt samarbejde med
Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.