Et netværk for mennesker, der er ramt af andres selvmords handlinger.

Kvinde, hvis mor forsøgte selvmord

Jeg vil gerne sige tak til NEFOS for den uvurderlige støtte, som jeg gennem de seneste måneder har fået som pårørende til én, der har forsøgt selvmord. En dyrebar person. Min mor.

De fem samtaler, jeg fik tildelt, har for det første betydet, at jeg har fået redskaber til at forstå, hvad der egentlig skete. For det andet, at jeg har kunnet handle i en meget kaotisk og presset situation, hvor jeg stod i mange familiemæssige dilemmaer mellem min søster, far og mor. Her føler jeg, at jeg blev rådgivet til at træffe de rigtige beslutninger. Det følte jeg både i situationen og nu, hvor min mor, efter en kamp på flere måneder, er død på grund af følgevirkninger. For det tredje har jeg endelig fået hjælp til også at passe på mig selv gennem de svære måneder, da det ofte var mig, der var stødepude i familien. Jeg skulle være så tapper, og her kunne jeg nemt overse mig selv, fordi der var så mange andre, jeg skulle passe på.

Uden NEFOS' hjælp havde det været meget sværere at stå i situationen, hvor selvmordet kom uventet, og min mor dernæst svævede mellem liv og død i en lang periode, mens der var kaos i familien. Faktisk hjalp NEFOS' rådgivning også indirekte min mor, da hun bedre kunne forstå sig selv, og hvilke udfordringer hun havde stået i, og hvorfor hendes liv havde virket så svært. Så det jeg kunne give videre fra samtalerne i NEFOS var med til at give hende mod på livet. Desværre klarede hun den ikke. Men hendes sidste måneder var meget værdifulde. NEFOS har en andel i, at vi, der er tilbage, i dag kan stå sammen i sorgen. Vi ved, at vi kommer videre. Min far, min søster og jeg. Hele i stedet for at gå i stykker. Havde jeg ikke fået hjælp, er jeg ikke sikker på, at det havde været sådan. 

I udfører et vigtigt arbejde, som jeg håber, at mange vil støtte. NEFOS' indsats gør virkelig en forskel, når et selvmord, som før bare var noget fra statistikken, der skete for andre, rykker allertættest på. Det er som at stå i et jordskælv, der langsomt bare bliver ved, og alt kan ske. Her hjælper NEFOS med til, at jorden ganske langsomt bliver roligere.

Om NEFOS

NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling. Dette kan være alt fra trussel om selvmord til den aktuelle selvmordshandling.

NEFOS tilbyder 5 GRATIS samtaler med en professionel frivillig rådgiver, samtalegrupper og hjemmebesøg hos ældre og gangbesværede samt familier med mindre børn.

Vi har mulighed for at tilbyde samtaler flere steder i landet.Rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Kontakt NEFOS

Hovedkontoret Odense

Du kan kontakte NEFOS via mail og telefon.

Vi kontakter dig, såfremt du har lagt dit nummer på telefonsvareren - eller hvis vi har modtaget en mail eller en sms fra dig.

Telefon: 6312 1226 eller 5190 9584
Telefontid: Hverdage kl. 09.00-13.00
Mail:
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Yderlige info

Er du fagperson eller journalist, og har du brug for information, råd eller sparring, er du velkommen til at kontakte os på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og din henvendelse vil blive besvaret af faglig leder Elene Fleischer.

Støt NEFOS

NEFOS er en frivillig drevet organisation, vi har derfor brug for din støtte til at opretholde vores landsdækkende gratis arbejde for selvmordsramte.

Du kan støtte os på følgende måder:


Nyheder på mail


Hovedkontorets: Ejlskovsgade 13, 1.sal t.v. 5000 Odense C.