I løbet af året, der er gået, har NEFOS pr. 1. august 2015 - med økonomisk støtte fra Social- og Indenrigsministeriet - startet et nyt projekt under navnet ”De glemte”. Projektet har til formål at sætte fokus på og hjælpe de ældre, der hvert år oplever selvmord eller selvmordsforsøg i familien. Hvert år oplever ca. 800 ældre at miste et familiemedlem ved selvmord, mens mindst 20.000 ældre oplever sønner, døtre, svigerbørn og børnebørn, der foretager selvmordsforsøg eller taler om at gøre det. Hvad enten man er ung eller gammel, er sorgen over at være pårørende til familiemedlemmer med selvmordstanker eller være efterladt efter selvmord lige stor, og i NEFOS ved vi, at ældre ofte er en overset gruppe.

I det igangværende projekt indgår NEFOS i et samarbejde med ældresektoren i Odense og Århus Kommune, ligesom vi forsøger at etablere samarbejde med Ældresagen i bl.a. Odense. Desuden forsøger NEFOS at oprette samarbejde med forskellige sognepræster i stifterne rundt i landet.
Det er vores klare indtryk, at hovedopgaven i projektet for sygehussektoren og kommunerne er at være behjælpelige med at opspore disse ældre. Denne opsporing er udgangspunktet for, at NEFOS gennem rådgivning, samtaler og netværk kan hjælpe de ældre videre i sorg- og helingsprocessen. Forventningen til et sådan samarbejde er, at vi med fælles hjælp kan være med til at mindske antallet af ældre, der udvikler depression, ensomhed eller mistrivsel som følge af selvmord eller selvmordsforsøg i familien.

For at gøre det nemmere for de ældre at modtage den hjælp, de har brug for, tilbyder vi hjemmebesøg i Region Syddanmark og Region Midtjylland, hvor vores rådgivere besøger og samtaler med den ældre borgere i eget hjem. Det kan give os en større berøringsflade med ”de glemte”.
Vi påtænker at afholde et informationsmøde om projektet i foråret 2016. Hvis fagfolk eller andre med særlig interesse for emnet læser med, er I meget velkomne til at kontakte os for yderligere information på tlf. 6312 1226 eller pr. mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Senest opdateret ( Torsdag, 10. december 2015 10:06 )